Kihutavaid diplomaate ootab alates esmaspäevast trahvikviitung

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera Tallinna-Tartu maanteel.
Kiiruskaamera Tallinna-Tartu maanteel. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Alates sellest esmaspäevast on riik valmis kiiruskaamera vaateväljas kiirust ületanud diplomaatilise numbrimärgiga auto omanikule trahvikviitungi väljastama.

Kui seni väitsid riigiesindajad, et kiirust ületanud diplomaatilise numbrimärgiga autode puhul pole võimalik trahvi teha, siis nüüdseks on lahendus leitud. Hoiatusmenetluse infosüsteemi asemel pannaks trahvikviitung teele lihtkirjaga.

«Hoiatusmenetluse infosüsteemi kaudu ei ole välisesindustele võimalik hoiatustrahvi teateid automatiseeritult saata, sest see nõuaks täiendavaid aja- ja rahamahukaid arendusi,» selgitas siseministeeriumi pressiesindaja Karin Kangro. Ta lisas, et edaspidi hakatakse neid teateid edastama lihtpostiga.

«Välisesindusele teatatakse, et nende sõiduk on kiirust ületanud, küsitakse, kas seda juhtis diplomaatilist puutumatust omav isik ning kui jah, siis palutakse, et välisesindus teataks, kas ta taotleb selle inimese suhtes väärteomenetluse õiguse kohaldamist,» kirjeldas ta asjaajamise edasist käiku. Kangro toonitas, et diplomaatilist puutumatust omava inimese suhtes saab hoiatusmenetlust kohaldada vaid välisriigi taotlusel.

Uus kord rakendus sellest esmaspäevast ja seni pole ükski diplomaatilise numbrimärgiga sõiduk kiiruskaamerate vaateväljas piirkiirust ületanud. Seni on kiiruskaamerad fikseerinud keskmiselt 20 diplomaadi rikkumise ühes kuus.
Seni saadeti saatkondadele hoiatusi välisministeeriumi kaudu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles