Iisraeli valimistel võidutsesid parempoolsed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Likudi liider Benjamin Netanyahu.
Likudi liider Benjamin Netanyahu. Foto: AP / Scanpix

Iisrael võib seista silmitsi nädalaid kestvate võimukõnelustega, sest üleeilsete parlamendivalimiste järel kuulutasid võidu välja nii tsentrist Tzipi Livni kui parempoolne Benjamin Netanyahu.


«Mina võitsin» pealkirjastas juudiriigi suurim päevaleht Yedioth Ahronth oma esiküljel ilmunud välisminister Livni ja endise valitsusjuhi Netanyahu foto. Keskvalimiskomisjoni esialgsetel andmetel saab tsentristlik Kadima 120-kohalises Knessetis 28 ja parempoolne Likud 27 saadikukohta. Valitsuse moodustamiseks läheb vaja 61 mandaati.



Livni kutsus eile erakonnakaaslastele peetud kõnes Netanyahut liituma tema juhitava ühtsusvalitsusega. Netanyahu kuulutas samas oma valimisvõitu, viidates parlamendis kujunenud suurele rahvuslikule leerile.



Valimistel tuli kolmandaks marurahvuslik Yisrael Beiteinu 15 mandaadiga, tõrjudes riigi neljandaks poliitjõuks Tööpartei. (Reuters/AFP/BNS/PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles