Sünnipäev kriisiõhkkonnas

Mikk Salu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud nädalal koopaoravate kohtumisel tehtud otsuseid erakonna tuleviku osas pole seni täpsemalt avalikustatud. Fotol siseneb n-ö oravakoopasse ehk partei ladviku koosolekule Reformierakonna üks peamisi strateege Rain Rosimannus (vasakul).
Möödunud nädalal koopaoravate kohtumisel tehtud otsuseid erakonna tuleviku osas pole seni täpsemalt avalikustatud. Fotol siseneb n-ö oravakoopasse ehk partei ladviku koosolekule Reformierakonna üks peamisi strateege Rain Rosimannus (vasakul). Foto: Andres Haabu

Reformierakond pole ikka veel leidnud rohtu, kuidas  peatada laviinina üle erakonna rulluvat kriitikalainet. Iga päev toob uusi negatiivseid uudiseid.

Täna 18. sünnipäeva pidav Reformierakond seisab keset üht oma suuremat kriisi läbi aegade, millega samas kaalukategoorias on ehk vaid Siim Kallase kunagine kümne miljoni dollari lugu. Kriitika rahastamise ümber ei ole vaibunud, vastupidi – pärast prokuratuuri otsust uurimine lõpetada (formaalselt võib öelda, et süüd ei leitud) on see ainult hoogustunud.

Lisaks on riburada pidi tulnud juurde uusi skandaale ja skandaalikesi: protestimeeleavalduse blokeerimine Reformierakonna peakontori juures, integratsiooni sihtasutuse raha eest propagandafilmide tegemine, osa tuntud reformierakondlaste (Kaja Kallas, Andrei Korobeinik) avalikud kahtlused, teiste (Valdo Randpere, Jürgen Ligi) kummalised ja teravat vastureaktsiooni pälvinud sõnavõtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles