Kodutute öömaja esialgu peavarju eest raha ei küsi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutu.
Kodutu. Foto: Peeter Langovits

Aprillis laseb Narva kodutute öömaja oma kliente öömajale endiselt tasuta, mitte 500 krooni eest kuus, nagu varem meedias teada anti.

Narva abilinnapea sotsiaalküsimuste alal Aleksandr Ludvigi sõnul kiirustas öömaja direktor Eduard Sadala, otsustades alates märtsist võtta igalt pensioni või toetust saavalt kodutult öömaja eest 500 krooni, kirjutab Põhjarannik.

Tema sõnul ei olnud direktoril õigust sellist otsust iseseisvalt vastu võtta, ta võinuks küll eelnõu ette valmistada, kuid seda peab arutama ning lõpliku otsuse vastu võtma linnavalitsus.

Ludvigi sõnul pole kodututelt öömaja eest tasu küsimine iseenesest mitte midagi erilist ning seda teevad ka teised omavalitsused, kuid selleks peab kodutuga lepingu sõlmima.

Abilinnapea kinnitusel oleks selliste lepingute positiivne külg see, et pensioni või toetuse saaks vormistada suuremale arvule inimestele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles