Reporter.ee: Lasnamäe paekallas upub läbusse

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aerofoto Tallinnast: Lasnamäe ja Pirita
Aerofoto Tallinnast: Lasnamäe ja Pirita Foto: Toomas Huik

Lasnamäe paekalda äärselt tühermaalt avanevad maalilised vaated Tallinna vanalinnale, aga vaadet keset haisvaid prügihunnikuid nautida ei õnnestu.


Alanud on tuleohtlik aeg ja alates tänasest on kulu põletamine keelatud. Kergesti süttivat materjali vedeleb siin aga ohtlikult palju, vahendas Reproter.ee.

Peale ehitusmaterjalide ja autorehvide on Lasnamäe elurajooni kõrvale tühermaale maha visatud kõikvõimalikku rõvedat prügi ja tuul muudkui tassib seda laiali.

«Eelmisel aastal oli meil seal väga suur aktsioon. Sajad inimesed puhastasid seda paevälja. Igal aastal ta muutub täpselt samasuguseks, sest inimesed ei ole vastutustundlikud,» ütles Lasnamäe linnaosa vanem Kalle Klandorf.

Klandorfi sõnul on tegemist enamjaolt riigireformimata maaga. Klandorf lubab, et juba nädala pärast hakkab linnaosa tühermaad prahist koristama.

«15. aprill kuni 15. mai oleme me seda territooriumit igal aastal koristanud. Eelmisel aastal viisime sealt ära näiteks omavolilisi prügilaid ära 652 kuupmeetrit. Autokumme viisime 32 tonni, mis on 800 auto jagu autokumme,» meenutas Klandorf.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles