Talviste juurikate põnevad maitsed

, moe- ja toidukunstnik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuikapsas
Nuikapsas Foto: SCANPIX

Talvise toidulaua rikastamine on imelihtne – tuleks «unustada» osta tavapärased asjad, nagu kartul ja porgand ning vahelduse mõttes võtta mustrõigas, juurseller ja kausitäis rooskapsaid.

Ja siis maitsta neid toorelt, teha ausalt tutvust ja mõelda, mis on see, mis just kaalika juures meeldib, või saada teada, kuidas mustrõigas tegelikult lõhnab või kui hea võib olla hommikusepikul praetud kaalikaviil.

Õppida tundma tooraine nüansse, keerutada võis või hautada koores, kas kara­mellistada pannikuumuses või hoopis niristada mett toorestele viiludele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles