Võlanõudjad: Autorollo pankrotis käituti kriminaalselt

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Port One kütusekrediidiga tegeleva ettevõtte väljastatud krediitkaartidega maksid nüüdseks pankrotistunud Autorollo autojuhid kütuse eest üle Euroopa.
Port One kütusekrediidiga tegeleva ettevõtte väljastatud krediitkaartidega maksid nüüdseks pankrotistunud Autorollo autojuhid kütuse eest üle Euroopa. Foto: itar-tass/scanpix/port1.ee

Kes on keskkonnaministri isa transpordifirma pankrotiloos Keit Pentus-Rosimannuse poolt «võlaküttideks» ristitud isikud? Avalikkuse jaoks korrektse taustaga ettevõtjad, kellest ühe tegevusala on pankrotiprotsessides n-ö lootusetuks peetavate võlgade tagasivõitmine ja teisel krediiditankimine.

«Oleme teisigi sarnaseid võlgasid varast tühjaks kanditud pankrotis ettevõtetest hiljem tagasi võitnud,» ütleb Autorollo pankrotitoimkonna esimees Ingmar Pärn, kes on võlgadega tegelenud viimased 12 aastat.

Tema seaduslik taust on puhas. Ainus ametlik seaduserikkumine on üks maksuametilt saadud trahv deklaratsiooni õigeaegselt esitamata jätmise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles