Tallinnas abiellumine läheb kallimaks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tallinna linnavalitsus kehtestab oma homsel istungil perekonnaseisuameti teenuste uued hinnad, mis muudavad abiellumise protseduuri varasemast kallimaks, sünni registreerimise aga odavamaks.


Perekonnaseisuamet pakub abielu sõlmimise piduliku kombetalituse korraldamist ja lisaks sellele banketisaali rentimise teenust. Teenuste hinnad on diferentseeritud seoses suure nõudlusega nädalalõpu- ja pühade eelsetele päevadele, kuhu reeglina kutsutakse ka rohkearvuliselt külalisi, selgub eelnõu seletuskirjast.

Teiseks hindade korrigeerimise põhjuseks on ameti kallinevad halduskulud. «Piduliku kombetalituse nõutaval tasemel pakkumise eelduseks on vajalikud head olmetingimused ruumides ja ameti ümbruse korrashoid. Konditsioneerid, õhksoojuspumbad, tseremooniaruumide ja majaesise täiendav koristamine kombetalituste vahel, koristatud lumi pulmaautode ja külaliste liikumiseks, hooldatud haljastus ja kõnniteed, kiire teenindus garderoobis,» loetletakse seletuskirjas kuluartikleid. Piduliku atmosfääri loomisele aitab kaasa abipersonal noorpaari juhendamiseks ja külaliste liikumise suunamiseks, igale tseremooniale eelneb ruumide koristus ning täisvalgustus saalides.

Uue hinnakirja kohaselt hakkab kolmapäeviti abiellumine maksma 35 eurot varasema 23 asemel, neljapäeviti 35 eurot (varem 38.35), reedeti ja laupäeviti 90 eurot (varem 76.69). Banketisaali kasutamise hind hakkab varasema 61.36 asemel olema 70 eurot. Osaliselt on hinnamuutused tingitud ka vajadusest ümardada kroonihindade eurodesse ümberarvutamisega tekkinud ebamugavate sentidega hindu. Nii näiteks ümardataksegi neljapäevase teenuse hind allapoole. Muutuvad ka väljaspool perekonnaseisuameti ruume abielu sõlmimise hinnad.

Sünni registreerimise hinda väljaspool ametiruume Tallinnas alandatakse, et muuta see teenus kättesaadavamaks tarbijatele. Siiani maksis see 76.69, uus hind saab olema täpselt 70 eurot. Kõik hinnad on arvestatud koos käibemaksuga.

Euro kasutuselevõtmisel krooni ümberarvestamisel euroks euro- ja krooniühiku vahelise ümberarvestuskursi alusel olid teenuste hinnad kehtestatud ebamugavalt sentidega. Tallinna Linnavalitsuse korralduse eelnõuga teenuste hindu korrigeeritakse, samuti ümardatakse seni kehtivad käibemaksuga lõpphinnad täisarvudeks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles