Võimsaim relv – kaitse – vedas Kalevit Ventspilsis alt

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo võitis Ventspilsi küll napilt avakohtumises koduväljakul, kuid võõrsil jäädi vastastele kindlalt alla.
Kalev/Cramo võitis Ventspilsi küll napilt avakohtumises koduväljakul, kuid võõrsil jäädi vastastele kindlalt alla. Foto: Toomas Huik

Ha-ha-haa!» kõlas võigas naer üle Ventspilsi korvpallihalli, kui Kalev/Cramo meeskonna esimene rünnak ebaõnnestus. Eilse õhtu jooksul kostis neid kõlavaid naerukraaksatusi tihti. Nende vahele mahtus ka omade tunnustuseks kõlanud: «Jaa! Jaa! Jaa!» Võib tunduda uskumatu, kuid neid hääli tõi kuuldavale umbes 70-aastane vanahärra. Pole kahtlustki, et oma vanaprouast kaaslase keelavaid müksusid mitte millekski pidanud mees on näinud selles saalis palju Ventspilsi meeskonna suuri võite.

Nii mõnelgi korral on kaotajate osas olnud just Eesti klubid, nagu ka eile, kui Balti liiga poolfinaali korduskohtumises mängis Kalev kiiresti maha avamängus saadud kolmepunktilise edu ning jäi kahe mängu kokkuvõttes finaalist kümne punkti kaugusele. Eilne mäng lõppes Kalevi poolt vaadatuna 65:78. Kaotus, nagu ikka Ventspilsis peetud tähtsates kohtumistes.

Seega ei õnnestunud ühelgi Eesti klubil jõuda ilma Baltikumi kolme tugevaima klubita peetud Balti liigas finaali. Kalevil on pronksiseerias võimalik veel püüda kolmandat kohta, mis tegelikult tähendaks siinses regioonis paremuselt alles kuuenda klubi staatust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles