Hakklihamaailm on nüansirikas

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meisterkokk Indrek Kivisalu tunneb end hakkmaailmas koduselt, koos Rudolf Visnapuuga on ta kirjutanud hakklihast lausa raamatu.
Meisterkokk Indrek Kivisalu tunneb end hakkmaailmas koduselt, koos Rudolf Visnapuuga on ta kirjutanud hakklihast lausa raamatu. Foto: Toomas Tatar

Endine presidentide Arnold Rüütli ja Toomas Hendrik Ilvese peakokk, kokandusstuudio Food Studio juht Indrek Kivisalu hindas Postimehe palvel erinevate tootjate hakkliha. Seekord võtsime luubi alla koduse hakkliha, mis on Eesti köökides levinumaid tooraineid.

Ehkki veterinaar- ja toiduameti kinnitusel tohib hakklihaks nimetada vaid seda kaupa, kus on lisaks lihale kuni üks protsent soola, kaasasime huvi pärast testi ka Grossi hakklihasegu, kus lihasisaldus 98 protsenti.

Külmkappi rändasid aga tagasi Rimi ja Uvicu kodused hakklihasegud, mis sisaldasid lihaga pea sama palju E-aineid, rasva ja joogivett. Ülejäänud suurpoodidest leitud seitsme tootja hakkliha oli vähemalt etiketi põhjal oma tiitli välja teeninud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles