Halb vari Eesti kõrgharidusele

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilja, kes õpib Majanduse ja Juhtimise Instituudis teisel kursusel pangandust, oli eile kindel, et kooli siiski ei suleta.
Ilja, kes õpib Majanduse ja Juhtimise Instituudis teisel kursusel pangandust, oli eile kindel, et kooli siiski ei suleta. Foto: Mihhail Jevdokimov

Haridus- ja teadusministeeriumi algatatud järelevalve käigus leidis tõendust kahtlus, et venekeelset rakendusõpet pakkuv erakõrgkool Majanduse ja Juhtimise Instituut (MJI) on müünud Tšehhis diplomeid inimestele, kes pole eelnevalt õpinguid läbinud. Nüüd ootab kooli ilmselt sulgemine.

Järelevalve algatati seoses kahtlusega, et kõrgkool pakub Tšehhis õppetööd tasemel, mis ei vasta nõuetele. Uurimise käigus järelevalvet laiendades leiti veel mitmeid rikkumisi. Näiteks sooritati eksameid ja kaitsti lõputöid ebaloomulikult lühikese aja jooksul – ühel juhul läbiti nelja-aastane õppekava suisa 98 päevaga.

Kahtlane info kodulehel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles