Õiterohked suved Paslepas

Tiina Kolk
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väärib oma nime: Lilleparuni õites õu. Lillekastides püüavad pilku surfiiniad, peenras kosmosed.
Väärib oma nime: Lilleparuni õites õu. Lillekastides püüavad pilku surfiiniad, peenras kosmosed. Foto: Marina Puškar

Lilleparuni aiandustalu perenaisel Leili Piiril on kindla peale rohelised näpud – kuidas muidu saavad tema taimekastides ja peenardel lokkavad surfiiniad, kalevikepid, lobeeliad, kosmosed, ämbliklilled ning paljud muud suve- ja püsililled nii palju õiteilu pakkuda.

Piiride õues jagub lopsakaid õisi igasse nurka ja isegi murusse. Kunagist kidurat karjamaad katva kirju vaiba mustris annavad tooni valge ja roosa ristik ning käbihein. «See on ammu teada, et taimearmastaja tõmbab lemmikud oma aeda, ja meie lillemurus on paljud õitsejad aastatega ise kanda kinnitanud,» räägib raamatupidajaks õppinud naine, kes aiapidamisega alustas tosin aastat tagasi, kui naasis pärast vanemate surma koos abikaasa Elariga oma isakoju. Siin on sündinud Piiride tütar ja kaks poega.

Alguses oli Tallinnast saabunud abielupaaril väga raske maal õiget tegevusala leida. Nad pidasid Haapsalus väikest poodi, kus muu hulgas müüsid suvelilli, kuna aga istikud said aianditest üsna ruttu otsa, otsustasid ise taimekasvatusega algust teha. Juba mõne aastaga saadi kätte nipp, kuidas panna lilled konteineris, rõdukastis ja amplis meeletult õitsema. Peagi hakati neilt aina rohkem taimi tellima ning Piirid pidid juba suurema kasvuhoone ehitama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles