Eaton: Eestisse tulek oli hea otsus

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ashton Eaton ja Brianne Theisen-Eaton jagasid eile Eesti kohta hulgaliselt kiidusõnu.
Ashton Eaton ja Brianne Theisen-Eaton jagasid eile Eesti kohta hulgaliselt kiidusõnu. Foto: Liis Treimann

10. augustil algavad Moskvas kergejõustiku maailmameistrivõistlused ning vormile viimase lihvi andmiseks on Eestisse saabunud kümnevõistluse maailmarekordimees Ashton Eaton. Viimastel aastatel maailma üheks säravamaks kergejõustiklaseks kerkinud 25-aastane Eaton hakkab Venemaa pealinnas jahtima seni auhinnakapist puuduvat kuldmedalit.

Eaton on teatavasti ka varem Eestis käinud ja siis nägid pealtvaatajad ameeriklase esituses ülimalt võimast esitust, mis lõppes seitsmevõistluse maailmarekordiga – 2011. aasta veebruaris kogus ta Tallinnas 6568 punkti (praeguseks on ta selle tippmargi ületanud, eelmise aasta märtsis sai ta Istanbulis kirja 6645 punkti). Nädalavahetusel asub Eaton starti Eesti meistrivõistlustel, kus teeb kaasa üksikaladel. Laupäeval läheb ta stardijoonele 110 meetri tõkkejooksus ja osaleb kuulitõukes.

«Siiamaani on läinud väga hästi ja siia tulek oli väga hea otsus,» on Eaton rahul, et ta saab MMi eel harjutada Eestis. «Siin on kõik vajalik olemas ja ei ole vaja millegi liigse pärast muretseda. Saame rahulikult trenni teha ja mõelda vaid võistlemisele. Mida vähem erinevaid segajaid, seda parem on valmistuda,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles