Näitleja teater

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monoteatrite rahvusvahelisel festivalil Monomaffia sai preemia Wioleta Komar mängu eest lavastuses «Diiva». Wioleta Komar esitab juuditarist ooperitähe traagilise saatuse publikule vaid hääle, miimika ning käte abil.
Monoteatrite rahvusvahelisel festivalil Monomaffia sai preemia Wioleta Komar mängu eest lavastuses «Diiva». Wioleta Komar esitab juuditarist ooperitähe traagilise saatuse publikule vaid hääle, miimika ning käte abil. Foto: Haide Rannakivi

Mustade sulgedega kaunistatud valges kleidis näitleja seisab keset lava, ebamäärases vanuses naine ei liigu 50 minutit kestva etenduse ajal sammugi – Wioleta Komar esitab juuditarist ooperitähe traagilise saatuse publikule vaid hääle, miimika ning käte abil.

Ehkki juutide kannatuslugu on lõputult käsitletud, on «Diiva» värske ja mõjuv. Viimast kinnitab erineva sotsiaalse taustaga teatrisõpradest koosnenud publikužürii, kes monoteatrite rahvusvahelisel festivalil Monomaffia andis preemia just Poolast pärit näitlejale ja lavastusele «Diiva». Kusjuures sõbralik ja tütarlapseliku olekuga Wioleta Komar on New Yorgis toimuval maailma suurimal monoteatrite festivalil United Solo pärjatud parima naisnäitleja tiitliga.

Monoteatril pole piire

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles