Jeltsina: Eesti ja Venemaa suhted kindlasti muutuvad

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeltsini bareljeefi kogunesid avama omaaegsed otsustajad, teiste seas Tallinna linnapea Edgar Savisaar, riigikogu esimees Ene Ergma, Jeltsini lesk Naina Jeltsina, Valgevene esimene president Stanislav Šuškevitš, Venemaa endine asepeaminister Gennadi Burbulis, MTÜ Mälestuse Initsiatiiv juhataja Meelis Kubits, Venemaa asevälisminister Fjodor Šelov-Kovedjajev.
Jeltsini bareljeefi kogunesid avama omaaegsed otsustajad, teiste seas Tallinna linnapea Edgar Savisaar, riigikogu esimees Ene Ergma, Jeltsini lesk Naina Jeltsina, Valgevene esimene president Stanislav Šuškevitš, Venemaa endine asepeaminister Gennadi Burbulis, MTÜ Mälestuse Initsiatiiv juhataja Meelis Kubits, Venemaa asevälisminister Fjodor Šelov-Kovedjajev. Foto: Heiki Rebane / BNS

Tallinnas avati bareljeef Venemaa esimese presidendi Boriss Jeltsini mälestuseks ning kohal viibis ka tema lesk Naina Jeltsina, kelle sõnul Eesti ja Venemaa suhted tulevikus kindlasti muutuvad.

«See, et ta oli Balti riikide sõber, on tõde,» ütles Jeltsina oma abikaasat meenutades ja rääkis, et neile meeldis väga Eestis puhata, vahendab ERR Uudised.

«Ka praegu suhtuvad venemaalased suure lugupidamisega kõikide Balti riikide elanikesse. Ega Venemaa sõdurid ei tulistanud siin, need olid nõukogude sõdurid ja neid sunniti selleks, mitte nemad ise vabatahtlikult,» rääkis Jeltsina.

«Me oleme kõik inimesed ja armastame üksteist ning olen kindel, et tuleb aeg, kui meievahelised suhted saavad olema hoopis teistsugused,» lõpetas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles