Ligi: meedikute palga alandamine pole rahandusministri töö

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Peeter Langovits

Rahandusminister Jürgen Ligi väitel on ajakirjandus tema suhu pannud sõnad, nagu kavatsetaks tuleval aastal kärpida meedikute palku.

Kääridega arstide-õdede palga kallale minna - see pole rahandusministri töö ega ülesanne, märkis Ligi. Küll aga on ta seda meelt, et mõne aasta eest peetud läbirääkimistel pressiti streigi ähvardusel välja liiga kõrged palganumbrid ja nüüd on haigekassa hädas, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Ligi lisas, et õnneks ei dubleerita enam üksteist aparatuuri ostmisel. «Küll aga hakkas vahepeal meditsiinikuludes kasvama palga osa liigselt - see ei ole ju väga innovaatiline,» ütles minister. «Arstide palk - umbes kaks Eesti keskmist - on päris paras rahvusvaheline tase.»

Arstide Liidu peasekretär Katrin Rehemaa rääkis, et arsti miinimumpalk, mis ta kindlasti praegu kätte peab saama, on natuke alla 19 000 krooni ning lisas, et meditsiinis on palgad vähenenud sel aastal üle 10 protsendi kindlasti.

Kui Haiglate Liit esitab oma ettepanekud 28. septembriks, siis Arstide Liit on oma ettepaneku juba välja käinud: haigekassa kohustuslikku reservi mitte puutuda, küll aga järgmisel neljal aastal täies ulatuses ära kasutada 3 miljardit jaotamata kasumit ehk varasematel aastatel korjatud ravikindlustusmaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles