Herkel hakkab juhtima ENPA Aserbaidžaani vaatlusmissiooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu ENPA delegatsiooni esimees Andres Herkel (paremal)..
Riigikogu ENPA delegatsiooni esimees Andres Herkel (paremal).. Foto: Peeter Langovits.

Euroopa Nõukogu Parlamentaalse Assamblee (ENPA) Aserbaidžaani presidendivalimisi vaatlevat missiooni hakkab juhtima Andres Herkel.

ENPA president Lluis Maria de Puig teatas neljapäeval Bakuus, et Aserbaidžaani presidendivalimisi vaatleva ENPA missiooni juhiks on määratud Andres Herkel, teatas ajalehe Zerkalo veebiväljaanne.

Herkel sõnas, et ta on andnud nõusoleku vaatlusmissiooni juhtida ning ta on selleks tööks valmis.

«Kerge see olema ei saa, sest kõik valimised, mis Aserbaidžaanis alates Euroopa Nõukogu liikmeks saamisest 2001. aastal on toimunud, on olnud suurte probleemidega,» märkis ta.

Herkel koostas ühes Bulgaaria esindaja Jevgenia Živkovaga raporti olukorrast Aserbaidžaanis. Herkel sõnas, et kõnealune raport ei sisalda optimismi, et asjad saaksid väga lihtsalt kulgeda.

Septembri keskel suundub Aserbaižaani ENPA eelmissioon, mille ülesandeks on Herkeli sõnul tutvuda valimiseelse olukorraga ning kaardistada peamised probleemid. Samuti on eelmissioonil kavas kohtuda presidendikandidaatide või nende esindajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles