Kaasaegne kunst aimab ette sõda

Piret Karro
, semiootikaüliõpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nooruse galerii põrandal on Laura Kuuse installatsioon «Võimaluste väli», kus ventilaatorituules lusikad kõlisevad vaikselt pudelites. Seinal on Dmitri Gerasimovi fotoseeria «De mortuis nil nisi bonum».
Nooruse galerii põrandal on Laura Kuuse installatsioon «Võimaluste väli», kus ventilaatorituules lusikad kõlisevad vaikselt pudelites. Seinal on Dmitri Gerasimovi fotoseeria «De mortuis nil nisi bonum». Foto: Margus Ansu

Festival Art Ist Kuku Nu Ut tegeleb kaasaegse kunsti põhiprobleemiga – iseenese määratlemisega. Festivali selleaastane väljapanek «Prada Pravda» on Tartu kolmes näitusekohas.

«Prada Pravda» juurde käiv trükis sisaldab lisa «Kaasaegse kunsti eri». Kunstivälja esindajad püüavad ühises vestlusringis keeletoimetaja kõne all olevat mõistet määratleda.

Kuraatorid ja kriitikud soovivad keeleinimeste protestist hoolimata kasutada kaasaegse kunsti mõistet kunsti kohta, mis tegeleb sisuliselt oma kaasajaga. Keeleliselt korrektne termin nüüdiskunst on laiem mõiste, tähistades kogu meie kaasajal tehtud kunsti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles