Algasid Kitse pannoo päästetööd

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restaureerimisfirma Haspo töötajad võtsid eile vanas kaubamajas maha kunstnik Elmar Kitse pannoo kolmandat paneeli.
Restaureerimisfirma Haspo töötajad võtsid eile vanas kaubamajas maha kunstnik Elmar Kitse pannoo kolmandat paneeli. Foto: Kristjan Teedema

Restaureerimisfirma Haspo alustas septembri lõpus vanas kaubamajas kunstnik Elmar Kitse loodud pannoo eemaldamist telliskiviseinast. Üheksast paanist oli eilseks õnnestunud edukalt kätte saada kaks.

«Selline asi ühes tükis maha saada on erakordne mitte ainult Eestis, vaid ka laiemalt,» lausus Tartu tarbijate kooperatiivi juhatuse esimees Tarmo Punger, kui vaatas eile Haspo töömeeste tegutsemist.

Eesti Kunstimuuseumi konserveerimisosakonna juhataja Hilkka Hiiopi ja Haspo koostöös valminud tööprojekti järgi kaeti kogu pannoo kõigepealt puuvillase riidega, mille kinnitamisel kasutati jänesenahaliimi. Seejärel lõigati kahe paneeli vahele soon ning paigaldati umbes kolme meetri pikkune ja meetrilaiune vinkelrauast raam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles