Kohus huvitub ministri kontost

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vandeadvokaat Olavi-Jüri Luik saabus eile kohtusse, kaasas taotlused, milles nõuab näha kontoväljavõtteid.
Vandeadvokaat Olavi-Jüri Luik saabus eile kohtusse, kaasas taotlused, milles nõuab näha kontoväljavõtteid. Foto: Peeter Langovits

Poliitpere Pentuse-Rosimannuse advokaatide vastuseisule vaatamata otsustas Harju maakohus siiski välja nõuda Autorollo pankrotiprotsessiga kaudselt seotud isikute pangakontode väljavõtted. Neist peaks selguma, kes ja kui palju raha sai.

Eile kõlasid Harju maakohtus Autorollo pankrotiprotsessi eelistungil Reformierakonna aseesimeest ja keskkonnaministrit Keit Pentus-Rosimannust ning tema abikaasat Rain Rosimannust esindavate vandeadvokaatide arvukad vastuväited. Nad vaidlesid resoluutselt vastu pankrotitoimkonna esitatud taotlusele nõuda välja pankrotiprotsessiga kaudselt seotud firmade ja eraisikute pangakontode väljavõtted.

Milleks selline taotlus? Selleks et näha, kas nende isikute kaudu läks raha Autorollo väidetava varadest tühjakskantimisega seotud inimeste kätte. Need on ärisaladusega kaetud finantstehingud, millele ettevõtte pankrotitoimkonnal pole pangasaladuse tõttu ligipääsu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles