Erakondade tipud katsuvad jõudu kevadel

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Viie kuu pärast toimuvad euro­parlamendi valimised on omamoodi vahevalimisteks 2015. aasta riigikogu valimiste eel, kuna jõujooned on üle aastate Eesti sisepoliitikas teravad ja ettearvamatud.

Praegu on õhus mitu küsimust: kas Keskerakonna juht Edgar Savisaar ikka kandideerib eurosaadikuks või võtab selge sihi riigikogu valimistele ning peaministriks pürgimisele? Kui kandideerib eurovolinik Siim Kallas, kas siis Savisaar julgeb talle kaotamisega riskida? Kui palju on erakondadel pärast kohalikke valimisi ja enne üliolulisi riigikogu valimisi raha, mida kulutada?

Mida teeb peaminister Andrus Ansip ja kas europarlamendi valimistest saab avang Reformierakonna uue juhi, ühe suursoosiku Urmast Paeti välja mängimiseks? Millise esinumbriga suudavad üllatada sotsiaaldemokraadid? Jagub välja mängitavast kuuest europarlamendikohast ikka kõigile parlamendierakondadele või jääb keegi sootuks ilma, sest unustada ei saa üksikkandidaate?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles