Nadal võttis Federerilt poolfinaalis taas kõik relvad

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Nadal
Rafael Nadal Foto: AFP/SCANPIX

Rafael Nadali ja Ro­ger Federeri vahelisest Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste poolfinaalist järjekordset ajalukku minevat kahe meistri lahingut oodanud fännid pidid pettuma. Nadal ei jätnud avaseti kiire lõppmängu järel Federerile erilisi võimalusi, jõudes 7:6 (4), 6:3, 6:3 võiduga finaali.

«Ei teagi, kuidas seda teile selgitada,» ütles kahes eelmises ringis Andy Murray ja Jo-Wilfried Tsonga vastu suurepärast mängu näidanud Federer pärast kaotust vastuseks küsimusele, kuhu tema imevorm nii äkitselt kadus. «Rafa vastu mängimist ei anna mitte kellegi teisega võrrelda. Murray ja Rafa – nad on nagu öö ja päev. Küsimus ei olegi niivõrd mängutasemes, lihtsalt iga punkt on täiesti teistsugune. Ma pean oma mängu täielikult muutma,» tõdes šveitslane. «See pole vabandus. See on lihtsalt fakt.»

Kuigi Federeri ja Nadali näol on vaieldamatult tegu viimase kümnendi kahe parima meestennisistiga, on nende omavaheliste mängude saldo väga selgelt Nadali poole kaldu – 32 peetud kohtumisest on hispaanlane loovutanud Federerile vaid kümme. Veel ühepoolsemad on olnud mängud suure slämmi turniiridel, kus Nadal on võitnud 11 kohtumisest üheksa. Nadali mängustiil lihtsalt röövib Federerilt tema parimad relvad – võrkutulekule vastab hispaanlane enamasti osavate möödalöökidega, šveitslase tagakäelöögid nullib aga teravate topspinnidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles