Eurovalimised annavad eelise staaridele

Argo Ideon
, poliitika- ja majandus­­analüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Eurovalimistel on väikeste valimisringkondade asemel üks suur – terve Eesti. See tõstab esile tugevad poliitikud, kes suudavad üle riigi hääli korjata.

Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare lisamine erakonna eurovalimiste nimekirja on tingitud asjaolust, et tegemist on partei häältemagnetiga. Talle on jõukohane rünnata 100 000 hääle piiri. Seejuures pole kuigi oluline, kui palju hääli koguksid nimekirja ülejäänud 11 liiget. Asjaolu, et Savisaar ei ole kunagi Euroopa teemade vastu sügavat huvi üles näidanud, pole eriline takistus, kuna valimised on samal ajal sisepoliitika baromeeter.

Savisaar oli nimekirjas ka 2009. aasta valimistel. Toona puudus vähe, et partei oleks saanud kolm kohta kuuest. Pärast valimisi ei üllataks kedagi, kui Savisaar käituks samamoodi kui eelmine kord, kui ta pärast Euroopa Parlamendi valimisi loobus kohast ning jätkas Tallinna juhtimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles