Kaitseressursside ameti uus juht tahab kaitseväega tugevamat koostööd

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseressursside ameti peadirektor Margus Pae.
Kaitseressursside ameti peadirektor Margus Pae. Foto: Kaitseressursside amet

Kaitseressursside ameti peadirektorina alustas täna tööd Margus Pae, kes näeb oma olulisema ülesandena ameti ja kaitseväe senisest tugevamat koostööd.

Pae hinnangul on väga tähtis, et riiklikud andmebaasid aitaksid kaasa ja hõlbustaksid ajateenistusse kutsutavate noormeestega tehtavat tööd arstlikes komisjonides, teatas kaitseressursside amet.

Samavõrra oluline on tema sõnul suurendada kodanike, ametiasutuste ja ettevõtjate üldist teadlikkust riigikaitselistest ülesannetest. «Kindlasti peab kaitseressursside ametil olema riigikaitseõpetuse arendamises tähtsam roll,» sõnas Pae.

Riigikantselei tippjuhtide valiku komisjon valis Margus Pae välja kuue kandidaadi seast avalikul konkursil.

Seni töötas Margus Pae kaitseministeeriumi kaitseplaneerimise asekantslerina, olles kaitsevaldkonnas ja ministeeriumis töötanud kokku üle 15 aasta. Tema eestvedamisel on välja töötatud nii riigikaitse kümneaastane arengukava kui ka laiapõhjalise riigikaitse arengukava.

Pae on lõpetanud Tallinna ülikooli haldusjuhtimise erialal ja täiendanud ennast erinevatel kursustel välisriikides.

Kaitseressursside amet toetab Eesti kaitsevõimet inim- ja materiaalse ressursi arvestuse, hindamise ja valiku kaudu, sealhulgas kutsub amet Eesti kodanikke ajateenistusse. Ametis töötab ligi sada inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles