Pandanilehega jõudis lillepoodi haruldane konn

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See haruldane konn rändas pandanilehel pika tee Ladina-Ameerikast Eesti lillepoodi ning sai uue kodu Tallinna loomaaia terraariumis.
See haruldane konn rändas pandanilehel pika tee Ladina-Ameerikast Eesti lillepoodi ning sai uue kodu Tallinna loomaaia terraariumis. Foto: Mairo Pajula

Läinud kuu keskel avastas lillepoe ArtFlore florist Mairo Pajula Hollandist saabunud lillekastist pandanilehelt tillukese eksootilise konna. Nähes loomakeses eluvaimu, toimetas florist konna loomaaeda, kus pärast mitut nädalat uurimist tuvastati, et see on haruldane, ohustatud liikide hulka kuuluv Ecuadori endeem ehk üksnes seal piirkonnas levinud konn.

Tallinna loomaaia abidirektori Vladimir Fainšteini sõnul on tegemist haruldase konnaga, kelle tuvastamine võttis aega, sest Tallinna loomaaed pole neile liikidele spetsialiseerunud ning läbi tuli vaadata väga palju pilte ja konsulteerida väliskolleegidega.

Lõpuks tehti Riia kolleegi abil kindlaks, et tegemist on ladinakeelset nimetust dendropsophus gryllatus kandva konnaga, kellel eesti-

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles