Õiguskantsleri arvates ei ole tantsupeo kord diskrimineeriv

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õiguskantsler Indrek Teder
Õiguskantsler Indrek Teder Foto: Peeter Langovits

Õiguskantsler Indrek Teder tutvus Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse selgitustega seoses tänavuse tantsupeo vanusepiiranguga ning tema hinnangul ei ole alust pidada tantsupeole pääsemise korda diskrimineerivaks.

«Tantsupeo korraldajad on kinnitanud, et tantsupeolt ei jäeta kedagi kõrvale tema vanuse tõttu, vaid otsustavaks on tantsupeo repertuaari omandamine ja esitamine. Seetõttu ei ole mul alust pidada tantsupeole pääsemise korda diskrimineerivaks,» vastas õiguskantsler Eesti Pensionäride Ühenduste Liidu veebruari lõpus saadetud pöördumisele, kus liit avaldas nördimust tänavuseks tantsupeoks seatud vanusepiiride suhtes ning juhtis tähelepanu eakate põhiseaduslike õiguste riivele.

«Kuigi tantsupeo täiskasvanute rühmaliikide puhul on toodud protsentuaalselt esile soovituslikud vanusevahemikud, on nende eesmärgiks olnud aidata juhendajaid rühma liigi määratlemisel tantsupeole registreerumisel. See seondub tantsupeo kontseptsiooni ning kunstiliste taotlustega, sest iga rühmaliik väljendab 2014. aasta tantsupeol teatud rolli perekonnas. Samuti seondub see tantsude keerukusastmega,» kirjutas Teder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles