Sky Plus eurosaadiku kampaaniast: me pole kedagi reklaaminud ega riku seadust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmar Kompus
Ilmar Kompus Foto: Heiki Rebane / BNS

Sky Media peadirektor Ilmar Kompus ütles erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) tähelepanu pälvinud Euroopa Parlamendi saadiku kampaania kohta, mida raadiojaam Sky Plus läbi viib, et kedagi pole seadust rikkudes reklaamitud.

«Me ei riku seadust, sest esiteks täna ei ole kellelegi reklaami tehtud. Ajaleheveergudel tehakse ju samamoodi intervjuusid poliitikutega, kes võivad olla ka kandidaadid Euroopa Parlamenti ja kajastatakse nende tegevust. Kas see on reklaami tegemine? Ei ole,» rääkis ta.

«Järelevalve komisjon ei ole tegelikult meie senise tegevuse kohta ühtegi järeldust teinud, vaid juhib tähelepanu, et kui hakkab aktiivne valimisperiood, siis kehtivad teatud reeglid, millega me arvestame. Loomulikult ei hakka me seadust rikkuma,» kinnitas Kompus.

Ta lisas, et kampaania on tekitanud arutelu, mis on Sky Plusi vahendusel jõudnud ka paljudeni, kes muidu poliitiliselt nii aktiivsed ei ole. «Võib-olla toome tänu sellele lõpuks ka rohkem valijaid valimiskastide juurde ja see initsiatiiv peaks olema pigem tervitatav kui taunitav,» ütles Sky Media juht.

ERJK väljendas teisipäeval Sky Plusile saadetud kirjas muret selle üle, et eurosaadiku mängu võitjale valimiskampaaniat korraldades läheb raadiojaam vastuollu erakonnaseadusega, mis keelab juriidilistel isikutel kandidaatidele annetuste tegemise. «Juhul, kui kandidaadile pakutakse tasuta teenust, antud juhul reklaamiteenust, on tegemist keelatud annetusega,» seisis kirjas, kus toodi välja, et selle eest võib trahvida kuni 15 000 euroga, samuti peaks inimene, kellele Sky Plus kampaaniat tegema hakkab, keelatud annetuse tagastama ehk reklaami raadiokanali kehtiva hinnakirja alusel oma taskust kinni maksma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles