Faktid, allikad ja deduktsioon

Urve Eslas
, Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edward Jay Epstein
Edward Jay Epstein Foto: Erakogu

Paari nädala eest sai Urve Eslas kirja uurivalt ajakirjanikult Edward Jay Epsteinilt. Epstein töötas parajasti Edward Snowdeni loo uurimise kallal ja mõned niidiotsad olid teda juhtinud Eesti suunas. Nad leppisid kokku, et kohtuvad New Yorgis, 74. tänava ja 3. avenüü nurgal, kohvikus Kayser Maison.

Kui kohvikusse jõudsin, kõnetas mind esimeses lauas istuv naine ja küsis, kas ma ikka tean, kellega ma peaksin kokku saama. Tunnistasin, et ainult pildi järgi. «Istuge siia,» ütles ta. «Seda juhtub siin kohvikus sageli.» Kayser Maison on üks neist New Yorgi kohvikutest, kus saavad kokku ajakirjanikud ja nende allikad.

Guardiani ajakirjanik Luke Harding kirjutas oma raamatus «The Snowden Files», kuidas keegi Eestist pärit Mel Kaldalu oli 2007. aastal kohtunud Šveitsis Snowdeniga. Edward Jay Epstein tahtis teada, kes selle nime taga on ja kas see kokkusaamine üldse aset leidis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles