Vene pankur võib osta Prantsuse ajalehe Le Monde

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gleb Fetisov.
Gleb Fetisov. Foto: SCANPIX

Miljardärist pankur Gleb Fetisov võib osta raskustesse sattunud Prantsuse maineka päevalehe Le Monde.

Vene päevalehe Kommersant teatel on Moi Banki omanik Fetisov, kes majandusajakirja Forbes andmetel kuulub Venemaa rikkamate inimeste esisajasse, huvitatud vasaktsentristliku kallakuga Le Monde´i omandamisest, vahendas EuObserver.

«Minu jaoks on tehing eelkõige äriprojekt. Minu kava on ajalehte arendada ja jääda aktsiate kontrollpaki omanikuks,» ütles Fetisov Kommersantile antud usutluses, lisades, et tegemist pole lühiajalise ega spekulatiivse investeeringuga.

Fobese andmetel on Fetisovi vara 1,6 miljardit dollarit, millega ta hoidis väljaande avalikustatud Venemaa rikkamate inimeste edetabelis 42. kohta.

EuObserveri teatel on võimupartei Ühtne Venemaa toetaja Fetisov kuulunud senaatorina ka Vene parlamendi ülemkotta, mis on tõstatanud küsimuse, kui sõltumatu oleks ärimees väljaande omanikuna oma otsustes. Samas on Fetisov lubanud mitte sekkuda ajakirjanike tegevusse.

Praegu kuulub Le Monde´i aktsiate kontrollpakk väljaande enda ajakirjanikele, kuid 100 miljoni euro suuruse võla tõttu on omanikud avaldanud soovi leht maha müüa.

Väidetavalt on võlgades väljaande ostmisest huvitatud ka France Telecomi tütarettevõte Orange ja moedisainer Yves Saint-Laurenti endise äripartneri Pierre Berge´i juhitav ärikonsortsium.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles