Piimatootja Tere pääses kartellisüüdistusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Kruuda avaldas kahetsust, et uurimine kestis nii pikalt, sest see põhjustas kannatusi Tere töötajatele. Pildil Tere piimatööstuse omanik firma tootmistsehhis.
Oliver Kruuda avaldas kahetsust, et uurimine kestis nii pikalt, sest see põhjustas kannatusi Tere töötajatele. Pildil Tere piimatööstuse omanik firma tootmistsehhis. Foto: Elmo Riig / Sakala

 Prokuratuur tõestas, et Tere tegi ettepaneku piima hinda tõsta. Samas pole tõendeid, mis näitaksid kartellileppe kavatsust.

Konkurentsiameti uurijad puistasid 2010. aasta oktoobris piimatööstusettevõtte Tere ja kaubandusketi Selver AS kontoreid – riigiprokuratuur kahtlustas neid kartellikokkuleppes.

Uurimise käigus kuulati üle nii ettevõtete juhte kui ka reatöötajaid. Pole teada, millist ressurssi nõudis juhtum prokuratuurilt või ühelt kahtlustatud ettevõtetest, ASilt Selver, kuid Oliver Kruudale kuuluv Tere kulutas pelgalt juristidele üle 50 000 euro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles