Kuigi parmesanilaadset kõva juustu on Võru juustutehases toodetud juba 12 aastat, on viimase paari kuu jooksul esimest korda osa Forte brändi all müüdavast juustust saanud valmida algusest lõpuni Eestis. Seni veeti juust küpsema Itaaliasse Parma linna juustukeldrisse, kuid nüüdseks on müügimahud ka siin piirkonnas muutunud piisavalt suureks, nii et mõistlikum on osa juustust lõpuni siin väärindada.
Tellijale
Valio tõi Itaalia Eestisse
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parmesanilaadse juustu tootmine sai Võrus teoks tänu Saviola itaallastest tehaseomanikele, kes ostsid Võru juustutehase 2001. aastal ja müüsid 2003. aastal maha.