Tallinnasse tuuakse kokku terve Eesti

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Martin Ilustrumm

Juba kolmandat suve järjest avab Tallinna Raekoja plats oma lava teistest Eesti paigust tulnud muusikutele ja käsitöölistele – sel nädalavahetusel vallutavad Raekoja platsi Põhja-Eesti käsitöömeistrid ja kultuuriansamblid.

Ettekandele tulevad laulud ja tantsud Põhja-Eesti võtmes, tutvuda saab Põhja-Eesti käsitöö ja hõrgutistega. Laupäeval, 26. juulil kell 12 esineb akordionist Martin Trudnikov, kell 12.30 astub üles kandlemees Sander, kell 13.34 rahvatantsurühm Viisuveeretajad ja kell 14.30 mängib ansambel Kukerpillid. Päeva juhib Raimo Aas.

Pühapäeval, 27. juulil kell 12.15 musitseerib viiulil Adele Kirsipuu, kell 12.30 musitseerivad Kadi Uibo ja Paul Daniel. Kell 13.30 esineb rahvatantsurühm Viisuveeretajad ja kell 14.30 mängib ansambel Lõõtspillipoisid. Päeva juhib Arlet Palmiste.

«Ava lava, Tallinn!» on juba kolmandat suve korraldatav üritus, kus Raekoja plats on avatud teistest Eesti paigust tulnud muusikutele ja käsitöölistele. Kolmel nädalavahetusel saab tutvuda eri maakondade käsitöö, laulude ning vaba aja veetmise võimalustega.

Enamik Eestit külastavaid turiste tutvub vaid Tallinnaga, ent kuna Eesti on palju mitmekesisem, tulebi Eesti tuua Tallinna. Algselt siseturismi tutvustamiseks ellu kutsutud «Ava lava, Tallinn!» on paari aastaga kasvanud toredaks rahvapeoks, kus uudistamist jätkub nii tallinlastele kui Tallinna külalistele.

Raekoja platsi laval astuvad üles rohkem ja vähem tuntud rahvamuusikud, näiteks Väikeste Lõõtspillide Ühing, Ummamuudu, Kukerpillid, Zetod jt. Laadal saab imetleda ja osta kaunist käsitööd ning maitsta Eestimaiseid hõrgutisi.

 Tänavu saab üritust «Ava Lava, Tallinn!» nautida tervelt kolmel nädalavahetusel: 26.-27. juulil on Põhja-Eestile, 16.-17. augustil Lääne-Eestile ja 23.-24. augustil Lõuna-Eestile pühendatud päevad, mil tulevad ettekandele just selle piirkonna võtmes laulud ja tantsud ning tutvustatakse selle kandi kultuuri ja käsitööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles