Uue riigikogu vanim liige on Rein Ratas

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Ratas
Rein Ratas Foto: Toomas Huik / Postimees

Riigikogu uue koosseisu vanim liige on keskerakondlane Rein Ratas, kes loeb parlamendi avaistungil kõnepuldist ette riigikogu liikme ametivande.

Riigikogu avaistungi kutsub president kokku kümne päeva jooksul pärast valimistulemuste väljakuulutamist. Enne seda peab vabariigi valimiskomisjon valitud riigikogu liikmed ja asendusliikmed registreerima, seda aga ei saa teha enne, kui valimiskaebuste kohta on tehtud lõplikud otsused.

Riigikogu istungi avab president Toomas Hendrik Ilves, misjärel annavad riigikogu liikmed ametivande. Vande loeb kõnepuldist ette riigikogu kohalolijaist vanim liige, kes kirjutab esimesena alla ka vandetekstile. Seejärel kirjutavad tekstile alla teised riigikogu saadikud.

Riigikogu pressiteenistuse andmetel on uue koosseisu vanim liige 76-aastane Rein Ratas, kes on parlamenti kuulunud ka varem. Äsjastel valimistel kandideeris ta Mustamäe ja Nõmme valimisringkonnas, kus pälvis 3449 valija toetuse.

Eakamate saadikute seas on ka 69-aastane Vladimir Velman ning 68 aasta vanused Enn Eesmaa ja Heimar Lenk, kes kõik kuuluvad Keskerakonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles