Eesti aitab Petseri kooli eesti keele kabinetti sisustada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petseri Eesti külje all..
Petseri Eesti külje all.. Foto: Igor Taro.

Eesti jätkab Venemaal Petseris asuva 2. keskkooli abistamist ning toetab kooli eesti keele kabineti sisustamisel.

Haridus- ja teadusministeeriumi pressiesindaja ütles, et selleks muretseb ministeerium koolile sülearvuti, printeri ja projektori.

Samuti pakub ministeerium sealsetele õpetajatele täiendusõpet, mida annab Petseris Eestist pärit metoodik.

Ministeeriumi esindus tutvus sel nädalal Petseri 2. keskkooli hetkeolukorraga, külastas kooli eesti keele tunde ning arutas eelmise, 2005. aasta kohtumise protokolli senist täitmist.

Eesti riik on Petseri 2. keskkooli lähetanud õpetaja, kelleks praegu on Vally Tamm, varustanud kooli õppekirjandusega ning toetanud laste ekskursioone Eestisse.

Kool on üsna populaarne ja perspektiivikas ning praegu on seal 127 õpilast, kes kõik õpivad ka eesti keelt viis tundi nädalas. Sel aastal võeti 40 soovijast esimesse klassi 16.

Laienenud on koostöö Eesti koolidega, eelkõige Värska, Tartu Raatuse ja Tartu Kivilinna gümnaasiumiga.

Üsna mitu lõpetajat on Eestisse edasi õppima tulnud - kooli andmetel viimastel aastatel üheksa inimest 18 lõpetajast. Samuti on Pihkva oblasti administratsiooni poolt koolile määratud üsna suur iga-aastane toetus.

Kooli põhiprobleem on koolimaja mitte kõige parem seisukord ning ruumipuudus, näiteks toimub õppetöö praegu kahes vahetuses.

2005. aastani toimus koolis õppetöö eesti keeles, kuid siis muudeti kool õpilaste vähesuse tõttu venekeelseks eestikeelse süvaõppega kooliks. Kooli direktor Svetlana Rakuta ütles toona, et see oli tema ees seisnud valikutest parim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles