Josing: töötud tunduvad anonüümse massina

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKI direktor Marje Josing.
EKI direktor Marje Josing. Foto: Peeter Langovits.

Tööjõupuudus on paljudele ettevõtetele on tõsiseks probleemiks, kuid selle lahendamiseks ei oska me kasutada suurt töötute hulka, rääkis konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing.

«Me ei tea, kes on meie töötud, me teame üldnumbrit - see on umbes 70 000 -, kuid milliseid palku need inimesed ootavad, kui mobiilsed nad on, me ei tea,» rääkis Josing, tutvustades konjunktuuriinstituudi ning kaubandus-tööstuskoja uuringut eksportivate ettevõtete arengut takistavatest probleemidest, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Josing märkis, et kuigi töötud tunduvad anonüümse massina, tuleks tegelikult arvestada, et tegu on indiviididega.

«Ma eeldaksin, et nii väikeses riigis nagu Eesti tegeletaks iga töötuga, kes läheb töötukassasse, individuaalselt. Mitte et ta käiks seal lihtsalt ütlemas, et otsisin nädal aega tööd ja jälle ei leidnud,» ütles ta.

Kaubandus-tööstuskoja peadirektor Siim Raie märkis, et ettevõtjatelt saadud tagasiside põhjal võib välja tuua kolm töötajate gruppi, kelle puudus on kõige kriitilisem - esiteks lihttöölised, teiseks insenerid ja kolmandaks müügiinimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles