David Vseviov: Tallinna Sadama sündmused on Eestile hoopis suurem oht kui põgenikud

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Vseviov
David Vseviov Foto: Priit Simson / Postimees

ETV saatesse «Foorum» oli sel korral eksperdiks kutsutud ajaloolane David Vseviov, kes ütles, et siia saabuvate inimeste ühiskondlik stigmatiseerimine on kindlasti Eesti ühiskonnas probleem.

Põgenikekvoodist rääkides tõdes ta, et kui me jääme praegu välja pakutud kvoodi ja arvu juurde, siis mõnede inimeste jaoks on see oht Eesti riigile, aga näiteks Tallinna Sadamas aset leidnud sündmused (augusti lõpus puhkenud Tallinna Sadama altkäemaksuskandaal - toim.), kui need vastavad tõele, on kümme korda suurem oht Eesti riigile kui põgenikekriis, toonitas Vseviov saates, vahendas ERRi uudisteportaal.

Ta lisas, et külastades Lasnamäel toimunud linnaosapäeva märkas ta seal kümneid vene lippe. «Lipp ei ole küll mingi märk, aga seostades neid nende inimeste näoilmega, siis seal näen ma suuremat potentsiaalset ohtu, kui nende inimeste silmades, kes saabuvad siia Süüriast,» tunnistas Vseviov.

Üldiselt aga leiti «Foorumis», et Euroopa Komisjon ei tohi otsustada Eesti eest - nii Mailis Reps (Keskerakond), Margus Tsahkna (IRL) kui ka Mart Helme (EKRE) rõhutasid, et pagulaste vastuvõtmisega seotud otsuseid ei tohi delegeerida Euroopa Komisjonile, kuna siis võib kaduda riigil kontroll, kui rändekriis peaks tulevikus suurenema või Euroopasse jõudev põgenikevoog jätkuma.

Põgenikekriisi üle arutasid kolmapäevases saates välisminister Marina Kaljurand, sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna, EKRE juht Mart Helme ja Keskfraktsiooni aseesimeesja Mailis Reps. Ekspertidena olid stuudios ajaloolane David Vseviov ja Päevalehe välistoimetuse juht Raimo Poom.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles