Belgia otsustas ühineda NATO küberkaitsekeskusega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küberkaitsekeskuse direktor Sven Sakkov.
Küberkaitsekeskuse direktor Sven Sakkov. Foto: Mihkel Maripuu

Belgia otsustas ühineda Tallinnas tegutseva NATO küberkaitsekoostöö keskusega.

Küberkaitsekeskuse pressiesindaja sõnul külastas sel nädalal keskust Belgia delegatsioon, et alustada kõnelusi keskusega ühinemiseks.

«Me tervitame soojalt Belgia otsust ning loodame, et ühinemisprotsess saab olema kiire,» sõnas küberkaitsekeskuse direktor Sven Sakkov. Ta märkis, et Belgia on võtmetähtsusega panustaja Euroopa küberjulgeolekusse.

Kolonel Gunther De Kerpel kinnitas, et Belgia kaitsejõud saadavad peagi Tallinnasse küberkaitse spetsialisti.

Novembri alguses heisati küberkaitsekeskuse ees keskusega ametlikult liitunud Kreeka, Türgi ja Soome lipud. Kolme uue liikme lisandumisega sai küberkaitsekeskuses suurima osalevate riikide arvuga NATO oivakeskuseks.

Praegu on keskusega liitunud Tšehhi, Prantsusmaa, Saksamaa, Ungari, Itaalia, Läti, Leedu, Holland, Poola, Slovakkia, Hispaania, Ühendkuningriik, Ameerika Ühendriigid, Kreeka, Türgi ja Eesti. Mitte-NATO liikmest on partnerriigina ühinenud Austria ja Soome ning partnerina on liitumiskavatsusest teada andnud Rootsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles