Linnavalitsuse ajaleht sukeldus Savisaare valimiskampaaniasse

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsuse ajaleht on täis ametist kõrvaldatud linnapea Edgar Savisaare kampaaniat eesolevateks Keskerakonna esimehe valimisteks.
Linnavalitsuse ajaleht on täis ametist kõrvaldatud linnapea Edgar Savisaare kampaaniat eesolevateks Keskerakonna esimehe valimisteks. Foto: Pm

Märkimisväärne osa maksumaksja raha eest välja antava linnavalitsuse ajalehe Pealinn viimasest numbrist on pühendatud eeloleval pühapäeval toimuvatele Keskerakonna esimehe valimistele, täpsemalt senise esimehe Edgar Savisaare kasuks tehtavale propagandale.

«Küps poliitik muudab maailma» kulutab ajalehe esikülg, kus on ühele pildile seatud 68-aastane Hillary Clinton, 72-aastane John Kerry ja Michael Bloomberg, kes «juhtis 71-aastaselt edukalt «maailma pealinna» New Yorki». Selle all oleva loo pealkiri teatab: Linnapea ja Klas kutsuvad rahvast tasuta kontserdile.

Ajalehe juhtkiri kannab pealkirja «Iludusvõistlus või ideede võistlus?» ning vastandab Keskerakonna esimehekandidaate Savisaart ja Kadri Simsonit, toetades loomulikult Savisaart.

Neljandal lehekülje täidavad Savisaare enda sõnavõtt pealkirjaga «Mul on sama palju energiat kui Clintonil ja Trumpil». Selle all aga on keskerakondlasest riigikogu liikme Heimar Lengi appikarje «Võim tahetakse Savisaarel jõuga käest ära rebida!». Aga ka see pole veel kõik.

Leheküljed 8 ja 9 on täies mahus pühendatud Savisaare valimispropagandale.

Pealinna ajakirjaniku artikkel mu maailma eakamaid poliitikuid. Neid kipub vist nappima, sest teiste seas on positiivse näitena ka 52-aastane Ungari peaminister Viktor Orbán.

Lehekülje allservas väidab Savisaare ustav toetaja politoloog Rein Ruutsoo, et «Suisa religioosselt konservatiivsed noored soovivad taastada keskaega». Sõna saavad ka Erich Krieger, Jassi Zahharov ja Heidy Tamme, kes kõik leiavad Savisaarel mõne väärt omaduse, mida teistel ei ole.

Savisaare valimisvankri ette on rakendatud ka eelmises riigikogu koosseisus IRLi fraktsiooni kuulunud Juku-Kalle Raid. Pealkirjas väidab Raid: Kadri on inkubaatorinaine! Edasi lugedes selgub muidugi Raidi tegelik arvamus: «Minu eelistus oleks üldiselt lihtne: et Edgar paneks oma puhveti kinni. Samal ajal on muidugi raske tõsiselt võtta uusi tulijaid erakonna eesotsas. Nad on omandanud ühe ja sama kätteõpitud jama, ja seetõttu pole mul Keskerakonna juhiks pürgijate hulgas ühtegi eelistust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles