Vanureid lasknud noored peavad ühe kuu veetma trellide taga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1957. aastal sündinud Vladimiril tuleb nüüd arestimajas kohut oodata, sest ta tabati kahel järjestikkusel päeval joobeseisundis autot juhtimast
1957. aastal sündinud Vladimiril tuleb nüüd arestimajas kohut oodata, sest ta tabati kahel järjestikkusel päeval joobeseisundis autot juhtimast Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Viru maakohus saatis kuuks ajaks reaalselt vangi 14-aastase nooruki ja tema 25-aastase sõbra, kes politsei uurimisandmetel veetsid tänavu suvel Rakveres aega õhupüssist tänaval jalutanud vanureid lastes.


Süüdistuse järgi viibis 14-aastane poiss tänavu juuli lõpus oma 25-aastase tuttava elukohas Rakveres Laial tänaval, kus hakkasid vanemale noormehele kuulunud õhupüssist õue märki laskma.

Kui alguses sihiti hoovi suunas, siis peagi muutus see noorukitele igavaks ning nad suundusid püssiga tänavapoolse akna juurde.


Alaealine sihtis esmalt tänaval kõndinud 77-aastast meest, keda tabas randme piirkonda. Saades aru, et ta oli tänaval kõndijat tabanud, laskis ta kannatanut uuesti ning tabas seekord meest reide, tuvastas politsei.


Seejärel rääkis poiss vanemale kaaslasele, et oli tänaval kõndijale pihta saanud, mille järel nad ootasid veidi ja hakkasid siis kordamööda uuesti tänava suunas laskma.

Üks noorte poolt teele saadetud kuulidest tabas 78-aastast naist reie piirkonda. Samas pole täpselt teada, kumma nooruki lastud kuul eakat naist tabas.


Noorukite jultunud tegevuse lõpetas sündmuskohale kiirustanud politseipatrull ning laskjate suhtes käivitati kriminaaluurimine. Selle lõppedes said nad süüdistuse avaliku korra raskes rikkumises, mille eest näeb karistusseadustik süüdimõistmisel ette kuni viieaastase vangistuse.


Viru ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Silva Passi sõnul rikkusid noored oma tegevusega avalikku korda ja seadsid ohtu tänaval viibinud isikute turvalisuse. «Seetõttu taotlesin neile kokkuleppeläbirääkimiste käigus karistuseks ühe kuu pikkust šokivangistust,» lisas Pass.


Selle nädala alguses kinnitas Viru maakohtu Rakvere kohtumaja prokuröri ja süüdistatavate vahel sõlmitud kokkuleppe, mille kohaselt tuleb noorukitel reaalselt ära kanda kuu vangistust, ülejäänud kahekuuline karistusaeg aga poolteise aasta pikkuse katseajaga.


«Leian, et ühe kuu pikkune šokivangistus peaks panema noored mõtlema oma teo tagajärgede üle ja see peaks neid hoidma ka edaspidistest õigusrikkumistest,» lisas Pass.


Rakvere politseiosakonna noorsoopolitsei vanemkonstaabli Aleksei Osokini sõnul pole õhupüss mänguasi. «See on relv ning sellega võib üliraskelt vigastada või lausa surmata inimest. Alla 18-aastane isik ei tohi õhupüssi omada, kanda ega hoida,» ütles Osokin.


Ta lisas, et laps võib oma kätt ja osavat silma proovida ainult lasketiirus või selleks spetsiaalselt kohandatud alal, kus on tagatud ohutusnõuded.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles