Korsaari bouillabasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korsaari bouillabasse
Korsaari bouillabasse Foto: Kristjan Lepp

Neljale
140 g hailiha (paltus, tursk)
80 g raikala uime (võib asendada nt lestafileega)
16 sinimerekarpi
4 väikest krabi
80 g seepiahaarmeid
8 g päikesekuivatatud tomateid
8 g värske koriandri ja peterselli segu
40 g noori suhkruherne kaunu
40 g Türgi oa kaunu
20 g šalottsibulat
1 sl homaaripuljongit
küüslaugu-ingveripastat
toiduõli
meresoola
pipart
 

Tomatileem:
10 supiportsule

0.5 l kalapuljongit
0,3 l vett
1 kg tomateid
17 g värsket koriandrit
200 g šalottsibulat
50 g võid
2 loorberilehte
5 g värsket tüümiani
soola
pipart

Leent keedetakse tasasel tulel 3–4 tundi, hõõrutakse läbi sõela ja lisatakse või.

Korsaaris valmistatakse bouillabasse otse sööjate silme all grillkäru suurel vokkpannil.
1) Valame kuumale vokile toiduõli, lisame hakitud sibula ja küüslaugu-ingveripasta ning kuumutame 1 minuti.
2) Lisame kala ja mereannid ning vokime 1,5–2 minutit keskmisel tulel.
3) Lisame tomatileeme, laseme supil keema tõusta.
4) Lõpuks lähevad sekka seepiahaarmed, homaaripuljong ja ürdid, laseme keema.
5) Maitsestame soola pipraga, serveerime kohe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles