Riigikogu alustab haldusreformi lahinguid (2)

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Pm

Kui setod võtsid kaks nädalat tagasi Meremäel laulu üles ning eemalt vaadatuna mängiti maha üks meeleolukas puändiga haldusreformi-teemaline külajant, siis homsest läheb muusikaga või ilma haldusreformijant lahti Toompeal.

Kuigi ükski kuuest riigikogus töötavast erakonnast ei ole põhimõtteliselt haldusreformi kui niisuguse vastu, kogutakse igas fraktsioonis ning eriti erakondade piirkondades algavaks lahinguks laskemoona.

Siiski ühe erandiga: Reformierakonnas pole vähemalt Toompea tasemel õigustust oma meeste, riigihaldusministri Arto Aasa ning peaministri Taavi Rõivase suure «maalritöö» ehk haldusreformi kibekiire ettevalmistamise vastu astuda. Pealegi surub aeg peale – esialgne ja optimistlik ajakava näeb ette haldusreformiseaduse vastuvõtmist mai keskpaigaks või veidi hiljem. Igal juhul hoiavad Aas ja Rõivas hinge kinni, et koalitsioonisisesed pinged taas lõkkele ei lööks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles