Hispaania konservatiivid valmistuvad heitluseks vasakäärmusega

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronda linna rahvas jalutamas üle Ühendatud Vasakpoolsete liidri Alberto Garzón plakati. Just üldjuhul marginaalsete tulemustega kommunistid võivad olla kaalukeel, mis toob vasakpopulistlikule Podemosele edu.
Ronda linna rahvas jalutamas üle Ühendatud Vasakpoolsete liidri Alberto Garzón plakati. Just üldjuhul marginaalsete tulemustega kommunistid võivad olla kaalukeel, mis toob vasakpopulistlikule Podemosele edu. Foto: Reuters/ScanPix

Venezuelas viimastel kuudel pööraseid tuure võtnud inflatsioon, toidupuudus ja rahvarahutuste vägivaldsed mahasurumised võivad Hispaania valimistel kaalukeeleks osutuda.

Kunagisel asumaal toimuvale põhjalikult tähelepanu pööramisest on nimelt huvitatud nii valitsev paremtsentristlik Rahvaerakond (PP) kui ka kaks suuremat opositsioonierakonda – sotsialistid ja liberaalne Ciudadanos. Mitte ainult murest inim- ja poliitiliste õiguste olukorra pärast hispaaniakeelses maailmas ning seal elava umbes 200 000 Hispaania kodaniku julgeoleku pärast, vaid mõeldes 26. juunil kordamisele minevatele parlamendivalimistele.

Põhjuseks on Podemos – vasakpopulistlik partei, mille viimasel ajal veelgi tõusnud toetus valmistab erinevatel põhjustel peavalu nii konservatiividele, sotsialistidele kui ka liberaalidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles