Vene aktivistid ründavad näitusi

, ajakirjanik, AFP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelavaldajad vähetuntud valitsusvälisest organisatsioonist «Venemaa korrakaitsjad» Moskvas asuva Lumiere`i galerii sissepääsu tõkestamas.
Meelavaldajad vähetuntud valitsusvälisest organisatsioonist «Venemaa korrakaitsjad» Moskvas asuva Lumiere`i galerii sissepääsu tõkestamas. Foto: AFP/SCANPIX

Suundudes Ukraina vägesid kujutavale fotonäitusele, on Vene kunstiõpetaja Anton Belikov pistnud taskusse ka punase värvi purgi.

Vihale aetuna Kiievi-meelsete võitlejate fotode näitamisest Moskva Andrei Sahharovi nimelises keskuses hakkas Belikov töid värviga rikkuma ja neid seinalt kiskuma. Ukraina ja Süüria konfliktidest üles köetud läänevaenulike meeleolude laineharjal oli see juba teine kord, mil tugeva seljatagusega konservatiivsed aktivistid on vähem kui nädala jooksul Moskvas asuva näituse sihikule võtnud, väites, et tööd on Venemaa huvidele kahjulikud.

Belikov kurtis, et tunnustatud reporterite fotod kujutasid venemeelsete – ja lääneriikide sõnul Kremli toetusega – mässuliste vastu võitlevaid ukrainlasi liiga positiivses valguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles