Pohmakas Hollandis: muusikafestivali külastanud eestlane kaotas mälu ja riided

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi politseinikud pakkusid muusikafestivalil mälu ja riided kaotanud eestlasele kohvi ning viisid ta paberist kombinesoonis tagasi sõprade juurde.
Hollandi politseinikud pakkusid muusikafestivalil mälu ja riided kaotanud eestlasele kohvi ning viisid ta paberist kombinesoonis tagasi sõprade juurde. Foto: Politie

«See oli nagu stseen filmist «Pohmakas»: aluspükstes, tablettide tugeva mõju all ja mitte ühtegi mälupilti,» kirjutas ajaleht De Gelderlander.

Politseinik Eric Hortensius ja tema kolleeg trehvasid pühapäeval veidi pärast seitset hommikul Arnhemi Centraal rongijaama parkimismajas aluspükstes meest. Mees rääkis vigast inglise keelt ja eelmise õhtu kohal laiutas mälus must auk. Kuidas ta rongijaama all olevasse parkimismajja jõudis ja kus on tema riided, ei osanud ta politseile öelda.

Selgus, et tegu oli 28-aastase eestlasega. Pärast Anhemi politseibüroos joodud kohvi hakkas mehele meenuma, et ta käis Gelredome'is Qlimaxi festivalil. Seda, kuidas ja kellega ta festivalile jõudis, eestlane ei mäletanud. Politsei lubas tal helistada koju emale. Siis sai alles selgeks, et mees tuli sõpradega Hollandisse hardstyle’i peo pärast.

Eestlastest sõpruskond lendas Weezesse ja nad peatusid väikeses puhkemajas Beersis. «Me viisime ta paberist kombinesoonis ja sussides sõprade juurde Noord-Brabantisse,» sõnas Hortensius. Eestlase riided leiti hiljem parkimismajast laialipillutuna üles. Selgus, et ecstasy’t tarvitanud mees riietas end ise parkimismajas lahti. 

Sellegipoolest oli tantsufestival Qlimax politseile üsnagi rahulik. Kinni peeti kolm narkootikume tarbinud meest ja arreteeriti kaks ahistajat. Ükski ohver haiglasse pöörduma ei pidanud.

Qlimax GelreDome tõmbab ligi hardstyle house-muusika armastajaid üle maailma. Oma žanris on see festival üks tuntumaid. Piletid festivalile müüakse alati läbi vaid mõne tunniga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles