Kliimasoojenemise peatamisel meie jalajälg

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikantselei Euroopa Liidu asjade direktor Klen Jäärats.
Riigikantselei Euroopa Liidu asjade direktor Klen Jäärats. Foto: Eero Vabamägi

Kuigi Eesti Euroopa Liidu nõukogu eesistumise eel ja ajal räägiti palju digiteemast, olid tegelikult kõige edukamad keskkonnaminister Siim-Valmar Kiisleri alluvad, kes kliimateema eest võitlesid. Nende juhtimisel lepiti kokku mitu kava, mis hakkavad järgmiste aastakümnete jooksul meie tarbimist mõjutama.

Eesti Euroopa Liidu nõukogu eesistumine on nüüd lõpuks läbi. Tallinnas puuduvad liikluspiirangud ja Kultuurikatel pole enam ametnike poolt okupeeritud. Veel suvel üsna pinges ja murelike nägudega Eesti ametnike palgeile on aasta lõpuks naasnud tavapärane põhjamaine rahu.

Riigikantselei Euroopa Liidu asjade direktori Klen Jääratsi sõnul usuti enne eesistumist, et see suudetakse edukalt läbi viia, kuid kindlat teadmist ju polnud. «Saime siit kõvasti enesekindlust ja eneseusku, et tasub ette võtta küll,» nendib ta nüüd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles