Strandberg hoiatab Hispaania trammide ostmise eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnasäästlik tramm.
Keskkonnasäästlik tramm. Foto: Valitsuse pressibüroo

Saastekvootide müügist saadava raha eest Hispaaniast hangitavad trammid ei pruugi Tallinna talves vastu pidada, leiab materjaliteadlane Marek Strandberg.

Helsingi muretses endale trammid tuntud lennukitootjalt Bombardierilt, kuid pidi neid peagi asendama või ümber ehitama hakkama, sest niisked olud ja soolalumised tänavad said neist ruttu jagu, kirjutab Õhtuleht.

Mai algul otsustas Eesti valitsus riigi kasutamata saaste-kvoodi 45 miljoni euro eest Hispaaniale müüa ja saadava raha eest soetada Tallinnale vähemalt 15 keskkonnasäästlikku trammi, sama palju praegusi tramme tuleks vanarauaks viia.

Tallinna abilinnapea Taavi Aas kinnitas, et ostmiseks tuleb korraldada rahvusvaheline hange ja välistada ei saa, et selle tulemusel ostetakse trammid tõepoolest Hispaaniast.

«Hanke tingimustesse tuleb täpselt kirja panna kõik tingimused, kaasa arvatud meie soolane lumi, niiskus jne,» rääkis Aas, kelle sõnul saab otsustavaks hind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles