Oravad läksid üldkogu eel kraaklema (18)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu jaanuaris Reformierakonna juhiks valitud Hanno Pevkuri kätt surub talle alla jäänud Kristen Michal.
Mullu jaanuaris Reformierakonna juhiks valitud Hanno Pevkuri kätt surub talle alla jäänud Kristen Michal. Foto: Sander Ilvest

Otsustaval hetkel sõna võtnud Reformierakonna auesimees Siim Kallas andis veel viimaseid hetki partei esimehe ametis olnud Hanno Pevkuri tegemistele hävitava hinnangu: Pevkur ei saanud erakonna esimehena hakkama, ta ei osanud juhtida fraktsiooni ega suutnud motiveerida oma toetajaid.

«Olin vormiliselt neutraalne, aga arvasin Taavi Rõivase tagasiastumise järel, et Hanno Pevkur on parem variant erakonna esimeheks kui Kristen Michal. Toetasin teda erakonna juhatuses. Aga tema toetajaskond lagunes laiali. Tema kõned ja intervjuud olid igavad ja ebahuvitavad. Jutt mingitest «uuendusmeelsetest», kes justkui on koondunud Pevkuri ümber, kuulub huumori valdkonda. Ta ei osanud juhtida fraktsiooni, ka seal ei suutnud ta motiveerida oma toetajaid,» kirjutas Kallas erakonnakaaslastele.

Kallase sõnul üritavad Hanno Pevkur ja tema «uuendusmeelsed» toetajad luua Michalist vaenlase kuju. «Kuhu see viib? Mõte on selge – kasutada seda uue erakonna esimehe positsioonide nõrgestamiseks. Kuidas see meid valimistel aitab?» küsis Kallas.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles