Holsmer: keskpartei edu tugineb kahele linnaosale

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer.
Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer. Foto: Reformierakond

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe Remo Holsmeri sõnul põhineb keskpartei enamus linnavolikogus kahe linnaosa häältel ning ülejäänud kuue linnaosa inimeste arvamus on tagaplaanil.


«Ma usun, et riigikogu analüüsib põhjalikult õiguskantsleri ettepanekut ja kujundab oma seisukoha,» kommenteeris Holsmer õiguskantsleri tänast teadet, et Tallinna valimissüsteem on põhiseadusega vastuolus.

«Samas on valimisteni jäänud alla aasta ja valimisseadustes muudatuste tegemine ei pruugi ajaliselt enam võimalik olla,» lisas ta.

Holsmeri sõnul on ta päri sellega, et valimistulemus peab kajastama kõigi tallinlaste huve. «Keskerakonna enamus tänases volikogus tugineb kahe linnaosa tulemusele ja võib öelda, et ülejäänud kuue linnaosa inimeste arvamus on tagaplaanil.»

Keskerakond on Tallinna volikogu valimistel olnud reeglina üliedukas Lasnamäe ja Põhja-Tallinna ringkonnas. Lasnamäel kandideerib tavaliselt keskpartei esimees Edgar Savisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles