Kolga õpilased koguvad Gruusia sõpruskoolile raha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia Gori 7. kooli sõjas saadud purustused
Gruusia Gori 7. kooli sõjas saadud purustused Foto: Lugeja foto

Harjumaal Kuusalu vallas asuva Kolga keskkooli aktiivsed õpilased lõid sõprussuhted sõjas kannatada saanud Gruusia kooliga ja hakkasid nende abistamiseks raha koguma.

Kooli direktori Tõnu Valdma sõnul tuli tal mõte sõpruskooli leidmiseks telerist kurbi sündmusi vaadates. «Tulid meelde omaaegsed ajad, kui meie otsisime teiste tunnustust ja iga sõpruskool oli teretulnud,» lausus Valdma. «Arvasin, et nüüd on aeg natuke tagasi anda ja rääkisin sellest õpilasomavalitsuses aktiivsematele noortele, kes võtsid ideest kinni.»

Väljavalitud sõpruskool Gori 7. kool on väljaspool otsest konfliktitsooni kõige rohkem sõjas viga saanud kool, purustuste tõttu viiakse praegu õppetööd läbi mujal koolides.

«Me oleme üles seadnud mitmeid korjanduspunkte, korraldame heategevusüritusi ja küsime ka firmadelt toetust, et osta Gori koolilastele uusi õppevahendeid,» sõnas Liina Laanpere Kolga keskkooli õpilasesindusest.

Näiteks on pandud korjanduspurgid üles mitmetesse Kolga, Kuusalu ja Loksa poodidesse. Sellel reedel korraldatakse koolis vahetundide ajal küpsetiste müük, kõikide soovijate küpsetatu müügist saadud tulu läheb õppevahendite ostmiseks. Järgmisel nädalal tahetakse müüma hakata Gruusia-teemalisi kalendreid.

Novembri lõpus sõidavad koolidirektor ja kolm õpilast ka ise Gruusiasse, et ostetud õppevahendid kohale toimetada ning edaspidiseid koostööprojekte arutada. «Plaanis on Gori 7. kooli õpilased kevadel ka Kolka kutsuda,» lisas Laanpere.

Tema sõnul oleks väga teretulnud, kui selliseid algatusi tuleks ka teistest koolidest. Gruusia sõpruskooli abistamisest kirjutavad õpilased ka oma blogis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles