Kogu Rakvere saab kanalisatsiooni kolme aastaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: EEVA KAUN/POSTIMEES

Rakvere linn peaks lähema kolme aasta jooksul saama täielikult kaetud vee- ja kanalisatsioonivõrguga, sest sai Keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) suure toetuse.


KIK otsustas toetada Rakvere linna reoveekogumisala veemajandusprojekti investeeringuid ühtekuuluvusfondist 207 miljoni krooniga. Kokku lähevad investeeringud maksma 316 miljonit krooni.

Projekt peaks olema lõpetatud 2011. aasta lõpuks, kõige ulatuslikumaid töid on ette näha aastal 2010.

AS Rakvere Vesi juhatuse esimees Urmas Krikk nimetas KIK-i otsust vaieldamatult ajalooliseks. Tema hinnangul tulnuks ilma selle toetuseta viia projekt ellu jupphaaval ning kogu töö veninuks vähemalt kümmekonna aasta peale.

Rakvere linn annab Rakvere-Sõmeru veemajandusprojekti mitteabikõlblike kulude rahastamiseks 33 miljonit krooni, muutes selleks ühiskanalisatsiooni teenuste tariifi. See summa kulub sademevee kanalisatsiooni väljaehitamisele.

Projekti tulemusel ühinevad Rakvere vee- ja kanalisatsioonivõrgustikuga ka linna külje all asuvad Sõmeru, Näpi ja Roodevälja asulad, kus hakatakse tarbima nõuetele vastavat joogivett Piira veepumbajaamast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles